Geschiedenis

 

Toneelkring Antigoon werd gesticht in 1964 door Jan Geudens en John Pirlet in de schoot van “SWA” - voluit Sint-Willibrordus Antwerpen - omdat de toneelkring eenvoudigweg een uitvloeisel was van de totale werking van het Jeugdtehuis. Pas later, toen Jeugdtehuis SWA “Jeugdtehuis Antigoon” werd, veranderde ook de naam van de toneelkring.

 

De lokalen van het toenmalige buitenverblijf van de parochiale jeugdwerken, het Sint-Willibrordushof, konden een extra likje verf gebruiken en via de opvoering van onze 1ste toneelvoorstelling “De Geheimzinnige dokter X”, in een regie van Willem Thiel, werden de nodige fondsen verworven om deze opknapbeurt te financieren.

 

Wat toen eigenlijk begon als een klein projectje is dankzij het succes en enthousiasme van deze 1ste voorstelling uitgegroeid tot een heuse toneelvereniging die in 2014 zijn 50-jarig bestaan mocht vieren.

 

Dat we al 50 jaar en langer bestaan is te danken aan de vriendschapsbanden die door de jaren heen gesmeed zijn, vrienden als cement van onze toneelvereniging is hetgeen ervoor zorgt dat de 4de generatie al piepkleine stappen zet op weg naar nog hopelijk vele jaren toneel bij Antigoon.

 

Ons doel is U, ons geacht publiek, van een aangename toneelavond of middag te laten genieten en voor of na onze voorstelling te ontvangen in onze gezellige “Square”.

 

Toneel als excuus voor een gezellige avond met familie en vrienden.

 

U bent van harte welkom,

 

Johan De Meulenaere

Voorzitter Toneelkring Antigoon